19. apr. 2014

Kako NE kupite kokosovega oreha

Torej, če s kokosovim orehom še niste imeli bližnjega srečaja, potem v trenutku, ko se vam porodi želja, da bi se z njim seznanili (ali vas kot v mojem primeru otrok nagovori k nakupu, ker ga zanima, če je res takšen kot v knjigi) ne greste v supermarket, zgrabite enega in ga prinesete domov in potem brskate po googlu, kako ga je najlažje odpreti. 

Toplo priporočam, da vrstni red obrnete in kakšno opazko dodate. 
Ker je pomembno, kakšnega sploh izberete v supermarketu. 
Sicer z malo smole ne bo izpolnil vseh pričakovanj. In bo plesniv, brez tekočine. No, takšen kot naš. 















Kaj je pomembno že pri samem nakupu (cena 1 kokosovega oreha se giblje okoli 1 eur) je, da v njem slišite, da se nekaj pretaka. Torej, prvi korak, v supermarketu ga obračate, da zaslišite v notranjosti pretakanje tekočine. S takšnim ste potem na dobri poti, da bo užiten. Ko ga prinesete domov, pa je fino, da veste, kako ga odpreti, da boste spili tekočino in pojedli kokosovo meso. Načinov je več, mi smo si pomagali z videom na you tube. Video 1





Seveda smo vajo ponovili. 
Tokrat uspešno. Nekaj se pretaka. 


















 No, lupino kokosovega oreha prav gotovo spravite. Ker z njo lahko počnete toliko stvari:) Vanjo lahko posadite rastlino, začimbe. Služi vam lahko kot svečka. Pozimi je lahko ptičja hranilnica. In če imate hrčka, miško, je lahko dom zanjo. Nekaj utrinkov iz svetovnega spleta: 







Ni komentarjev :

Objavite komentar